Slutshoppat

... är det för mig i fortsättningen då min käre, ärade make har "anställt" en rörmokare för 500kr/h som ska gå omkring och "loda" (slöa) i huset. Man kanske skulle ta och byta karriär och bli rörmokare istället?! Ha ha... man kan ju alltid hitta någon dumskalle att mjölka pengar av dvs. stadsbor som av någon konstig anledning får för sig att flytta ut i bushen där det knappt går att åka kommunalt. Det är bäst att jag beställer min Howard nu medan det finns några pengar kvar!

Husrenovering suger!


Boomerang, del femtielva

Idag hade jag egentligen planerat att gå runt och kolla på inredningsprylar med J men då han är dunderförkyld blev det lite lördagsshopping på egen hand... (fick sällskap senare av min gode vän K) var självklart in en sväng på Boomerang för att spana in alla vårnyheter. Det fanns en hel del snyggt som jag bara MÅSTE ha sedan. Köpte den här fina rödrandiga tröjan - jag har ju inga randiga tröjor sen tidigare, hi hi:



Snygga matchande strumpor, vaa???


MORR

Det vore ju verkligen KUL om jag fick bestämma något i detta husprojekt... vi beställde kök utan att jag hade sett luckorna "LIVE", J har beställt alla vitvaror - har ingen aning om hur de ser ut... såg dem en gång snabbt när vi var runt och kollade priser på olika varuhus. Nu har J också beställt NYTT golv till i princip hela undervåningen utan att först ha pratat med mig. Jag trodde att vi skulle spara pengar eftersom vi inte vet hur vi kommer att trivas. Jag är nästan helt säker på att vi kommer att trivas i huset men platsen, hmmm... det får vi se. Har ärligt talat svårt för denna bond-mentalitet som i mångt och mycket lever kvar där. Jaja... nu var det ju inte det detta inlägg skulle handla om!

När nu J har bestämt alla ovanstående saker så är ju ett som är säkert att JAG kommer att bestämma all inredning - tapeter, gardiner, lampor, mattor osv. Så om vi nu i alla fall kan punga ut pengar till nytt golv är det ju inte mer än rätt att jag får en HOWARD - soffa till biblioteket (som inte Jockes polare får sitta i):



Observera att det inte ska vara någon halvtaskig-cheap variant från Mio. Nu är jag på krigstigen, igen!

Kostnader

Pappa var mäkta förvånad när jag berättade att vi valt bort stenskivan till köket för ca 17000kr och istället tagit massiv ek för 3800kr. Hans kommentar var: 

- Va, har du köpt billigt när du kan köpa dyrt?!

Lugn, lugn... när det gäller vitvarorna blir det allt annat än billigt! Imorgon åker J till Media Markt för att betala en halv förmögenhet för induktionshäll, spis, fläkt, diskmaskin, kyl & frys. SUCK!

By the way glömde jag att fota i huset senast vi var där... måste komma ihåg det på torsdag då vi ska dit igen så jag kan lägga upp lite bilder här på bloggen.

Natti, natti!


Hus-inspektion

Nu är vi på vischan och har inspekterat huset!!! Det känns om huset börjar bli vårt på riktigt nu... hela köket är utrivet och J har monterat köksskåp hela dagen. Själv har jag varit till Åsby med mamma men jag köpte faktiskt ingenting!!!

Allt går mycket fortare än vad jag trodde att det skulle göra men ändå känns flytten långt bort! Mycket kvar som ska fixas.

Zzzzz...

Huset, igen!

Det ser ut som att det går att återanvända golven, så nu kan jag pusta ut lite! Ska VERKLIGEN bli spännande att kolla hur det ser ut i huset när vi åker dit på lördag.

Tydligen fanns det också gammal fin pärlspont på väggarna i köket, JIIPIE:




To be continued...

Uppdatering - huset

Jiiipie! Köket blev inte så dyrt som vi trodde från början dvs. nu när vi valde bort den svarta stenskivan. Det kanske finns hopp om att det blir en liiiten slant över när allt är klart. J är i huset just nu och lastar ur kök och i helgen blir det till att skruva kök. Imorgon vet vi också OM det går att använda de gamla trägolven under plastmattorna i hallen och i vårt blivande bibliotek... Det är väl det jag går och oroar mig över mest just nu, att vi MÅSTE lägga en massa pengar på nytt golv. Går det att återanvända golven blir det till att måla vitt, vitt och åter vitt. Annars får jag inte handla på Boomerang de kommande tio åren (får jag väl ändå inte efter min rea-psykos) eller köpa den här fina Näckroslampan till hallen:




Att känna

Vemod i mitt hjärta
Sorg i min själ
Ibland känns allt så tungt att bära
Men ändock finns det glädje
för alla minnena en familj har
Förtröstan finns då hos mig
att kunna fortsätta på min väg


Tant Raffa = ME?

Det är bara att konstatera att jag börjar bli TANT på riktigt - det går inte att förneka signalerna längre som är:

* MÅSTE ha personlig service när jag handlar kläder annars går jag ut ur butiken.
* Använder numera bara ett märke när det gäller underkläder bh - Chantelle och Björn Borg boxer. Skulle ALDRIG ta på mig HM underkläder. 
* Blir irriterad när jag glömmer rabattkupongen hemma.
* Kan inte handla i en matbutik som har dåliga grönsaker och inte trevlig kassapersonal.
* Gräver i mathyllorna för att få så bra datum på produkterna som är möjligt.
* Köper 1.5 liter ORANGINA på Ica istället för 6-pack San Pellegrino för att det är ju mycket billigare.
* Kollar rabatterna på mitt ICA - kort.

Ja, listan kan ju göras längre... mycket längre.

Tog tjänstledigt idag för att hinna ifatt mig själv lite och var en sväng på stan och köpte en ny bh från ja... Chantelle. Tänk att det alltid är så TRÅKIGT att köpa underkläder men det finns ju inget VÄRRE med osköna underkläder. Ja, se där... ytterligare en tant-poäng!

Längtan

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här: Men jag längtar ut på vischan, i alla fall ett tag i livet...

Jag är trött på ungar som leker och skriker i trapphuset, folk som går ute på gatan och gapar varje fredag - lördagkväll när de går ner till krogen, att inte kunna vädra utan att det kommer in avgaser, att inte kunna gå ut i min egen trädgård. 

Det är konstigt hur mina prioriteringar har förändrats den senaste tiden - det handlar inte längre bara om ytliga yttre upplevelser som att det är viktigt att varit på många platser på jorden, vilket jobb + utbildning man har utan också om inre resor - att se tillvaron, sitt liv och framförallt sig själv utifrån nya vinklar. Dock måste jag säga att jag hade nog upplevt att det hade varit rätt tragiskt OM jag vaknat upp en dag och insett att jag bott på samma plats i hela mitt liv för jag tror INTE det hade vidgat min omvärldsuppfattning speciellt mycket. (Fin meningsbyggnad, he he).

Nu flyttar jag tillbaka till mitt älskade plommonträd! PEACE!

Köket igen

I natt blev det inte många timmar sömn, låg och funderade över vårt kök bland annat. Det kan man ju också göra istället för att sova. SNARK!!! Eller ja, mycket snark blev det ju inte för min del, den delen stod J för! HA HA! Eftersom vi inte ska ha svart stenskiva i köket utan massiv ek så kom vi fram till att högblanka vita luckor kanske inte är så snyggt till så nu har jag letat fram nya luckor på IKEA:



Jag tror faktiskt att detta blir bättre i det kära gamla rucklet vi har köpt, fast jag vill ju självklart ha mer vitt - väggar + golv och inte någon FUL jävla Ikea - lampa som på fotot. Inget emot Ikea - lampor, jag/vi äger flera stycken men vissa är bara för gräsligt fula och opersonliga.

Nu dansas julen ut

... inte bokstavligen kanske men jag håller just nu på att "plundra" granen! Det är verkligen inte lika kul att ta bort julgrejerna som att ta fram dem. Det blir alltid så tomt när mina fina stjärnor försvinner i fönstren och alla mina jul-ljuslyktor och mina älskade tomtar åker ner i kartongerna igen. Vid den här tiden på året brukar jag också lura mamma till Åsby för att köpa lite nya växter osv men just nu är det ingen mening eftersom vi flyttar om ett par månader. Men det lär väl bli ett par turer dit nu i vår eftersom vi numera också har en stor trädgård.

Idag fick vi också veta ungefärlig kostnad på all VVS. DYRT! Inget svartjobb här inte då vi gärna vill att vår dyra villaförsäkring vi tecknade ska gälla om något händer. Vattenläckor är skoj har jag hört! Det känns väldigt skönt att DET också är klart.

Nästa vecka börjar renoveringen på allvar. Ska bli spännande!!!


Årets första smurf

Som jag skrev i min sammanfattning av årets prylar så tog min smurfsamling lite time-out 2009. 2010 har jag bestämt ska bli det året jag har alla de första 100 smurfarna, det borde ju inte vara någon omöjlighet då det fattas 39 st!

För några minuter sedan vann jag en auktion på Tradera med den här smurfen:



Jag har redan två varianter av den här modellen, där ränderna på dess badbyxor varierar. Kunde inte låta bli, då detta är en av mina favvo varianter. Jag har bestämt mig för att själv lägga upp lite auktioner på Tradera och använda pengarna som jag eventuellt tjänar till nya smurfar.

Smurfa mer!


Kompromisser

... har jag hört talas om men vet inte riktigt vad det innebär EGENTLIGEN. Hi hi...

Då jag har blivit krasslig så här inne på det nya året fick jag idag överlåta beställningen av kök på IKEA till J. Dessvärre fick jag inte mina svarta stenskivor till köket då skivorna skulle ha kostat mer än alla köksskåp tillsammans. J ser inte nöjd ut där han sitter och pillar med ritningen. Vi ville ju så gärna ha svarta stenskivor. Det får bli massiv ek istället... inte på långa vägar lika snyggt men det finns ju en gräns för hur mycket pengar vi tänker spendera i ett hus som vi inte vet hur länge vi tänker bo i...

J har också varit till Media Markt och beställt offert på vitvaror och det kommer ju bli "jättebilligt". Är det verkligen rimligt att en köksfläkt ska kosta ca 8000-9000kr?! Jaja, jag vet att man kan välja en billigare men allt kommer jag inte att kompromissa bort.

På tisdag ska J till vischan med rörmokaren för att kolla vad omdragningen av rör osv (vad vet jag?!) kommer att kosta. Så det rullar på lite nu i alla fall. Men det känns som det inte kommer att bli kvar några pengar till ny soffa, ny säng, nya lampor, tapeter osv. Suck!  


Renovering del 1

Det där med köksinredning är GANSKA trist att planera tycker jag. Just nu sitter J och suckar vid sitt skrivbord över att behöva rita om köket då hans tidigare ritning har försvunnit.

Själv sitter jag och drömmer bla. om nya tapeter till sovrummet, självklart har jag fastnat för Designers Guild. Varför man nu ska ha sådana tapeter på vischan?! Eller ja...varför inte?!

Så här vill jag att mitt eller ja vårt ok då...sovrum ska se ut (tyvärr har inte vårt hus något tornrum):



Jag har inte ens vågat kolla upp vad tapeterna kostar rullen....

Man kan väl säga att jag och J har lite olika fokus i detta husprojekt. J gör grovgörat och jag bestämmer inredningen. Väldigt bra uppdelning måste jag säga!

Ny "mobbe"

Har velat ha en ny mobil ett tag nu... När Jocke bytte ut sin för ca 2 månader sedan då fanns det inget som jag gillade på marknaden. Nu har jag botaniserat i mobil-djungeln igen och jag väljer mellan dessa två från Sony Ericsson:

Aino:



eller

Yari:



Aino är helt klart snyggast men jag tror att Yari passar mig bäst... har ingen aning om alla olika funktioner. Men Yari ska tydligen vara en spel-telefon. Ehhh... J kan ju alltid "sno" den...

Köksinspiration

I helgen SKA vi beställa kök, det går inte att dra ut på eländet längre.

Så här vill jag att vårt kök ska se ut (det kommer bara att bli lite mindre):



Vitt, vitt, vitt med rostfria "vitvaror"och svart arbetsbänk i sten.

Klinik-tanken tilltalar mig och nej, jag är inte rädd för att det kommer bli FÖR vitt då det är själva TANKEN!

Boomerang - REA

Jag slog nog personligt rekord när jag idag hämtade ut påse modell större ifrån Boomerang. Nu är jag välekiperad för ett tag framöver, i alla fall när det gäller Boomis-kläder. Eftersom Lina är världens bästa butikschef (måste ju fjäska när jag vet att du läser min blogg) hade jag naturligtvis fått komma tidigare och plocka ut godbitarna. Måste nog hålla med säljaren A att jag har en hel förmögenhet som hänger i garderoben. Men jag lovar att Boomerang-garderoben är välanvänd då den har kommit att bli min "vardagsuniform".

Detta köpte jag idag:

                   

         

Jag köpte också inte mindre än tre par byxor - blåa jeans, röda manschester (har redan ett par svarta i samma modell som jag bor i) och bruna chinos.

Måste säga att tom. prylmanin personifierad har fått sitt lystmäte tillfredställt idag. Pratade med min "born to shop"- kusin L i telefon för en liten stund sedan och hon skulle inte shoppa något på hela februari?! Kanske vore något för mig att anamma... men det verkar ju TRIST!!! Eller hur?!


Lap-top del 2

Efter att ha tjatat på J om att jag absolut ville ha en rosa laptop gav han igår till sist med sig och letade fram en rosa laptop som bara var "halv-Kalle Anka". Idag när vi skulle köpa laptopen var den givetvis slut... typiskt! Men jag får väl säga att det var tur i oturen eftersom J till sist övertalade mig att köpa en bättre laptop med bättre grejer inuti, fråga mig inte vad det är... har ingen aning men det kommer inte att "hänga sig" när jag strömmar film och kollar på youtube-klipp i alla fall. Sånt blir jag nämligen galen på! Så det fick bli funktion före det rosa, snyft... Men det känns som min svarta mini-PC från Samsung är helt ok:


Längtar till den är klar att använda. (Mamma, nu får du min gamla laptop lagom till flytten!)

Rosa lap-top

Jag har länge velat ha en mini-PC men min käre J är helt emot detta eftersom han tycker det är en "Kalle-Anka" dator. Blev lite förälskad i min favvokusses rosa mini-dator som hon visade mig på julafton.

Nu har jag hittat en egen rosa lap-top som jag vill ha men självklart får jag inte köpa den för J:


Just nu håller J på att leta efter en icke "Kalle Anka" dator till mig men ingen av förslagen är ROSA! Buhu...



HJÄLP!!!

Idag blev jag och J husägare! Vi har köpt mitt barndomshem tillsammans. Känns hur läskigt som helst, det tar nog någon vecka innan vi har smält detta faktum. Med detta kommer också min blogg att hädanefter bli en sådan där trist blogg som handlar om renovering och inredning eftersom fokus i mitt liv kommer att vara där ett tag framöver. Just nu har vi stora bryderier över hur mycket köket kommer att kosta och så håller vi tummarna att trägolvet i vårt blivande bibliotek och i hallen ska vara fint under plastmattorna som mammsen & pappsen la in på 80-talet.

Här kommer ett underbart vinterfoto på det lilla hus vi köpt:



Fortsättning följer... det kan jag lova!


Alice in wonderland

Ge mig en plansch/affisch modell större av denna bild från filmen Alice in wonderland av Tim Burton:



För en gångs skull är jag och J överens... vi ska definitivt ha en sådan bild på väggen!!!


Årets prylar

Då var det dags igen, att sammanfatta 2009-års prylar. Gick häromdagen igenom 2009 års inlägg och foton, jag tyckte att det är riktigt kul att läsa mina gamla inlägg.

Vi börjar väl årets sammanfattning med kategorin:

Årets bästa kap:

Måste bli golvlampan vi köpte på Issaraks utförsäljning till halva priset:



I´m in LOOOVE!

Årets sämsta köp:

Som tur är gör jag faktiskt inte en massa onödiga impulsköp längre eftersom jag blivit ganska kräsen men mina sämsta köp gjorde jag nog i somras då jag fick för mig att handla lite billigare kläder på Gina Tricot, Vero Moda. Jag har antingen slängt kläderna eller så använder jag dem inte längre. 

Men sämsta köpet är ändå den ganska dyra bikini jag köpte på Twilfit i somras, blev bara använd 2ggr och jag kommer nog inte att använda den igen:




Annars blir mitt onödigaste köp mumin-julgranskulorna:



Första och sista gången jag håller med Jocke, vad ska jag med dem till?!

Årets smurf:

Min smurfsamling tog lite time-out 2009 men årets smurf blir ändå min helsvarta smurf, som jag aldrig trodde att jag skulle få tag på:




Årets plagg:

Ingen har väl vid det här laget missat att jag är djupt nere i Boomerang-träsket så det är lite svårt att utse ett plagg bland alla mina fantastiska kläder från Boomerang, så här kommer några favoriter:

                          

Bästa köpet, om än dyrast är ändå min nya dunjacka, den är verkligen helt underbar:



Årets mani:

Förutom min Boomerang-mani som har evolverat under -09 måste årets mani ändå bli mina otaliga köp av kivi-lyktor från iittala:




Årets tomte:

Måste nog erkänna att jag har börjat samla på tomtar, det räcker ju inte med min enorma mjukisdjursamling, smurfsamling och allt annat som fyller mina lådor och skåp. Därför får årets tomte bli den som jag fick av min mamma i födelsedagspresent:




Årets present:

Blev väldigt glad över mitt svarta Hawaii-halsband och Hawaii Starbucks muggen som jag fick av min vän K. Men årets present är ändå Pluto som jag fick av J när jag behövde det som mest:



Pluto har fått många kramar den senaste veckan...

Då var vi till sist framme vid ÅRETS PRYL, alla kategorier:

Det är ingen tvekan om saken att årets pryl är SMURFFARMEN!!!





Smuffarmen stod innan jag fick den av J högst på min önskelista och jag var världens lyckligaste den dagen jag fick farmen!!!

GOTT NYTT ÅR!

Må nästa årtionde bjuda på en massa nya roliga prylar som jag bara MÅSTE ha!







RSS 2.0