Smurfa mer...

Idag lyckades jag "snika" åt mig lite smurfpengar av mamma, stackars henne. Mamma får fortfarande sponsra mitt smurfsamlande. Pappa var däremot mer ovillig, han hävdade att han inte hade några småpengar. När jag påpekade att sedlar också gick bra, fick jag till svar: - "Det kan du glömma". Hmmm... här glöms ingenting!

Snart kommer 10 smurfer till min samling ( ja... det stavas smurfer, varför vet jag inte...), bla. den här:


Tack "Holmfrid" i Falun & Svampbyn för att ni finns och förgyller i min vardag!

Drömmar

Det finns en del som påstår att det skulle vara väldigt tråkigt om alla ens drömmar skulle gå i uppfyllelse, jag håller INTE med! Efter att ha hittat en möbelkatalog - Svenssons i Lammhult hemma hos min mans morbror skulle jag glädjeligen köpa hela Lammhults koncept (hatar egentligen hela koncept som ex. MIO). Jag vill verkligen ha nästan ALLA möbler och prylar därifrån. Mest av allt vill jag ha denna fullkomligt bedårande, underbara, söta, vackra, fina, läckra, snygga lampa: ph5 Kotte



Min man fällde självklart en ironisk kommentar om Svenssons i Lammhult: "Ähh... Det där är som Ikea, bara dyrare och för de nyrika". Jaja... han är själv förtjust i Kotten och skulle definitivt betala de 55495kr som lampan kostar, bara han hade råd.

Drömmar är till för att uppfyllas!

Boomerangpsykos!

Idag startade Boomerangs slutrea! Jag var givetvis där och fyndade, skippade tom. en dag av sol & bad för att gå loss på min favoritrea. Det blev köpt en klänning som jag funderat länge på, två skjortor (mycket bra att ha inför hösten) och två toppar (sommaren är ju inte slut än!). Känner mig mycket nöjd och sammanlagt TJÄNADE jag 1700kr. Min pappa anser att man aldrig kan tjäna något på det viset men jag håller absolut INTE med! He he...

Smet naturligtvis in på min andra "favvo" butik Linda P för att kolla in om det fanns något där och Linda tog fram en underbar kofta från höst/vinter kollektionen som jag bara var tvungen att köpa (under har jag klänningen från Boomerang som nog är dagens kap):



Fick 10% rabatt fastän det inte vara rea på koftan. Tänk vad jag har "TJENAT" idag!!!

Dagens inköp

Här är dagens inköp och det är miljövänligt (?) också: organic cotton från HM, mja... knappast troligt, hmmm... Köpte även en ursnygg sjal, har lite dille på sjalar, också! Men tyvärr hittade jag inget foto på den och jag orkar inte fota just nu.


Min motivation till dagens inköp var att jag faktiskt har en del auktioner uppe på Tradera nu, hoppas sälja bort några Svea tröjor som jag inte vill ha längre. Mina bruna Converse är det redan bud på, de har stått i garderoben en längre tid och jag har väl använt dem typ 2ggr. Skulle dock vilja ha ett par helvita Converse, kanske till nästa sommar eller om jag "springer" på dem någonstans snart... undra om de finns på rea någonstans nu?!


... flyger till stjärnornas land.

- "Doktor Snuggels flyger till sjärnornas land..." eftersom jag inne i en riktig barndomsperiod har jag lyckat tjata till mig (av Jocke) en DVD - box med ALLA Doktor Snuggels avsnitten. Jippiiieeee! Tänk vilken lycka som kan köpas för 299kr på ginza.se. Spelade in alla avsnitt från SVT på video då jag var liten kicka men dum som jag var lånade jag ut dem till en skolkompis och fick aldrig tillbaka dem! Morr! Men nu gör det inget för om några dagar dimper förhoppningvis denna fina box ner hos mig:


Prylmani, inget nytt!

Då jag verkligen har kommit in i röjar och städartagen, passade jag på att röja ut mina föräldrars vind nu i dagarna. Bevisen var många, min mani för prylar är inget nytt utan är något som odlats under många år sedan jag var liten flicka då allt skulle vara rosa eller ljusblått. Mina barndomsprylar köpte jag eller tjatade till mig av mamma på den lokala järnhandeln eller prynadshyllorna från gamla goda Domus. Vissa av prylarna finns nog fortfarande att köpa på varuhus som Billiga Nisse och har inget värde eller någon uttänkt design men har ett enormt emotionellt värde för mig. Prylar andra skulle rata direkt och slänga har jag omsorgsfullt lindat in i silkespapper och de väntar på att bli inpackade i rejäla flyttkartonger för att sparas till min nästa nostalgitripp...

                         

Prylångest = Cult design

Jag har precis röjt i källaren för att leta efter lite prylar till svärmor och inser att jag har mängder av blomkrukor, ljuslyktor och vaser! Jag fyllde en hel kartong med bara prylar från Cult design som jag har tröttnat på och kände ångesten långsamt komma krypande.



Jocke frågade lite syrligt om jag hade räknat efter vad alla Cult design prylar sammanlagt har kostat men det vill jag absolut INTE räkna ut då blir bara prylångesten ännu större. Nej, det blir inte någon mer blomkruka, ljuslykta eller vas på ett tag nu, i alla fall inte från Cult design... He he...

Hur ska det gå?!

Sitter och funderar hur det ska gå i höst när jag kommer att ha en väldigt begränsad budget?! En ny tröja per månad är ju ett måste, det fattar ju alla människor!

Dessutom börjar Boomerangs REA snart, där jag redan har hängt undan en ny vår/sommar/ höst jacka. Inte nog med det så kan man nu få sitt personliga monogram broderat på sin Oxford skjorta. Den bara MÅSTE jag ha!

Det kommer inte gå att INTE hitta något på REAN. Ahhh...

Impulsköp

Kunde inte motstå denna t-shirt när jag smet in i ett par butiker på väg till mataffären.


Köpte också en svart blus och hittade en svart ursnygg t-shirt som jag bara måste köpa sen. Det skulle vara snyggt med ett par svarta jeans också till hösten. Måste kolla runt efter ett par sådana! Kanske finns på sommarrean?!

Lycka

Vem bryr sig om några gamla grekiska statyer på Glyptoteket i Köpenhamn när det står rader av Arne Jacobsens SJUAN stolar i stora salen.



Har länge funderat hur jag ska sno min gode kollega och väns sjuan stol. Ge mig den NU! Helst igår...

Ytterligare en födelsedagspresent till mig!

Inne på Royal Copenhagen hittade jag denna bedårande vas, färgen heter givetvis Royal Blue.



Det finns också matchande ljuklyktor till denna vas. Jag var mycket noga med att visa Jocke denna vas och poängtera att jag önskade den i födelsedagspresent. Undra om jag har fått vas-mani?!

Beslutsamhet

När jag såg att den stora storleken på Swing vase från Normann - Copenhagen endast kostade 275 danska kronor på Illum Bolighus i Köpenhamn var jag tvungen att slå till.



Självklart har jag redan haft ångest för om jag köpte rätt färg... detta efter att jag såg hur snygg den vita upplagan var mot en vit vägg men efter att min man (säkert bara för att vara snäll) övertygat mig att den röda var snyggast känner jag mig nöjd igen. Dessutom är det ju inget som säger att jag inte kan köpa en till senare... Eller hur?!

Ljuslykta femtielva

I den lilla småstad där min farmor bor sniffade jag givetvis upp en butik som verkligen hade jättefina inredningsprylar. Till min stora förtjusning fanns det en massa Holmegaard prylar där. Kunde inte motstå denna söta ljuslykta från just Holmegaard som nog är den femtielfte lyktan jag köper.


Ville naturligtvis ha flera Holmegaard prylar som tex. den här:


Men vad att göra när jag inte har obegränsade tillgångar... Suck!

Mitt ägg!

Då jag är barnsligt förtjust i Kinderägg kunde jag naturligtvis inte motstå detta ägg på båten.



Det är så fint att jag inte ens har öppnat det men nu börjar jag bli choklad sugen, så...

RSS 2.0