Klänningångest!

Nu inför jul och nyår fylls alla klädbutiker med en massa vackra, fina, söta klänningar... Jag är verkligen sugen på att köpa en klänning och har också sett några stycken som jag kan tänka mig. Problemet är bara att jag börjar bli lite velig på äldre dar, så när jag väl bestämmer mig kommer det säkert inte finnas någon klänning kvar till mig! Dessutom vill jag inte se ut som någon tonåring bland allt rysch & pysch dvs. spetsar, volanger och rosetter.

Min klänningångest resulterade igår i att jag tröstshoppade en ny mössa och en ny sjal på den nyöppnade Vila - butiken här i stan. Ska nog lämna tillbaka allt imorgon...

Den klänning jag tycker är finast är (förutom en klänning på MQ, som jag inte hittar något foto på):



Dock finns den bara i nätbutik och jag ORKAR faktiskt inte skicka efter den pga risk för retur. Hi hi...

Så... vad fasen ska jag ha på mig på julafton?!


Dagens funderingar...

Igår var en bättre dag... då var det en riktig shopping-dag med min kära mamma. Vi var bland annat till Ikea och där köpte jag en ny badrumsmatta, nya skärbrädor, stora röda hjärtan att hänga i julgranen (jag som inte ens gillar hjärtan) och en massa ljus. Jag köpte också en t-shirt på Lindex att mysa i. Mys & pys:


Det blev även köpt nya julgardiner på Moderna hem till köket med både hjärtan och tomtar! Det är emot min religion att ha gardiner/paneler/vepor men de här gardinerna var faktiskt jättefina och "juliga"!

Dessutom HJÄLPTE jag mamma att köpa mina julklappar, hon tycker det är så stressande att gå runt på stan och inte veta vad hon ska köpa till mig så därför gjorde jag ju henne en tjänst eller hur?! Nu vet jag i princip allt jag får på julafton och det är ju ganska trist men samtidigt kommer jag ju vara nöjd med det jag får...

Ibland undrar jag om inte julaftonen borde handla mer än om att få en massa prylar... det är ju egentligen självklart men tyvärr är det ju vuxna som får sina barn att tro att julaftonen bara handlar om hur mycket paket tomten kommer med. Förklarar  vuxna för barn att det faktiskt finns barn som inte ens får en pryl på julafton (självfallet är det så eftersom alla inte firar jul)?!  Jag kan ju bara gå till mig själv. Skulle bli skitsur om jag inte fick några julklappar av mina föräldrar... Mina föräldrar är världens bästa och har alltid menat väl. Dock skulle jag nog mått bra av att få veta som barn att alla inte är lika lyckligt lottade OCH att julen inte bara handlar om hur många nya prylar man får, för prylar har alla barn JAG känner mer än nog av... och alla vuxna med för den delen!

MORR

Är verkligen skitsur och för sisådär en halv minut sedan sa jag till Jocke. - Jag måste handla något imorgon så att jag blir på bättre humör...

EGENTLIGEN väldigt skrattretande. Morr, morr!

Smurferna

Då var det dags för 2009 - års smurfer! I år är det filmtema och de var ganska smurfiga tycker jag även om jag föredrar de äldre smurferna framför de nyproducerade:


Nu är frågan om jag ska förbeställa dem eller vänta till de kommer till Zetterlunds... det känns nämligen väldigt roligt att gå till en butik och köpa smurfar direkt istället för att köpa dem via web-shop som jag nästan alltid gör.

Ytterligare ett av livets svåra val.


VFU - pengar

Idag fick jag äntligen mina VFU - pengar dvs. arvode för lärarstudenter, i form av presenkort på Akademibokhandeln.

Självklart traskade jag nu på eftermiddagen glad i hågen till Akademibokhandeln med Jocke svansande efter, det går mycket bra att springa i affärer om det vankas böcker.

Dagens inköp blev:

                                    

En salig blandning... Men böckerna berikar nog på olika sätt.

Dessutom har jag idag köpt den första julklappen men vad DET är berättar jag inte för det är till min mamma och hon läser min blogg... 

Idag avslöjade min chef att han ibland läser min blogg... HMMMM...                   

Smurf, smurf, smurf

Vill ha den här smurfen!!! Vill ha! Vill ha! Vill ha!



Men den är för dyr för mig, såklart! Morr! Det är en av dessa smurfer jag får vänta med till jag har alla "vanliga" smurfer. Pris just nu: 895 kr.


Stövlar

YES! Har äntligen hittat ett par snygga stövlar som inte ruinerade mig totalt OCH som passar mig perfekt:



Dessutom är de ju väldigt "classy" så jag hoppas kunna ha dem länge utan att de känns omoderna. Stövlarna hittade jag på ECCO. Jag vet, pensionärsvarning... men vad att göra?!

Efter mitt stövel-köp blir det varken någon ny Gnomis eller Smurfarnas farm (den på Tradera saknade dessutom en del och därför inget för en collector som jag). Men jag går fortfarande och tänker på Gnomisen...

Det är ju det jag säger, livet består av för många val! Hi hi...


SMUFFARMEN!

Idag har jag hittat Smurfarnas farm på Tradera, dock ej den äldre modellen med grönt tak som jag allra helst vill ha utan den nyare modellen med brunt tak:



Jag har lagt ett bud och just nu är farmen uppe i 515 kr men tyvärr brukar den gå upp till ca 1500 kr och det är lite för mycket så här innan jul. Vi får se vad det blir... Hoppas hoppas! Detta innebär ju att jag INTE kan lägga något bud på någon ny Gnomis just nu, snyft!

Livet består av för mycket val, helt klart! 

Gnomy

Jag ÄLSKAR Gnomes... ni vet de där hustomtarna i Trolltyg i tomteskogen. Min gode vän K är visst riktigt duktig på att teckna dessa men ÄN har jag inte fått någon teckning av honom. MORR!

Västerås turistbyrå sålde i några år otroligt fina Gnomes och naturligtvis passade jag på och köpa på mig några stycken men de har tyvärr slutat tillverkas, vilket gör att de numera är ganska dyra att köpa.

Till saken hör att jag funderar på att lägga ett bud på en av dessa hustomtar på Tradera:



Utropspris 430 kr, hmm... hur ska jag göra?! Vill ju verkligen ha en till Gnomy! Den här är också i naturligt storlek - 15 cm.

Tomtefnatt

Nu när advent och jul snart står för dörren har jag nog fått lite tomtefnatt. Har köpt en ny sorts tomte som jag funderar om det är något att börja samla på:



Det finns massor av olika modeller och storlekar på Åsby men risken är nog att det bara blir en ny tillfällig mani som jag sedan såklart tröttnar på men begäret, begäret... vad ska man göra?!

Ska nog köpa dessa tomte-prylar också:

                 

Allt från den efterlängtade Tomte-serien från Cult Design.

Idag har jag smygstartat advent och tänt min underbara igloo som jag köpte igår. Damdididodamdam...

Åsby

Hoppade jämfota av lycka idag när jag såg att Cult design börjat med sin tomte-serie igen. Till min stora förtret har inte serien funnits på ett par år. Hade länge grämt mig över att jag var snål (hur nu DET är möjligt) och inte köpt denna underbara adventsljusstake:


Idag kastade jag mig bokstavligen över den på Åsby. Lyckan was complete när jag upptäckte denna ursöta Igloo, också från Cult design. Har länge velat haft den med även om jag bara sett den på bild:  


Men dagens köp är nog denna underbara helmysiga tomte som jag fick av mina kära mamma:



Kom hem till mig och krama den!

Julplaneringen fortsätter

Imorgon ska jag till Åsby trädgård och inhandla Amaryllis inför advent och jul. Min förhoppning är att de ska bli lika fina som de brukar:



Har långt ifrån gröna fingrar men Amaryllis brukar jag faktiskt lyckas med av någon underliga anledning...

Julplanering

Nu börjar julplaneringen... har idag köpt klänningen jag tänker ha på julafton (ej jag på bilden):



Den är EGENTLIGEN från Rules by Marys vår - och sommarkollektion, och jag TÄNKTE köpa den redan i våras men eftersom jag ibland går och velar lite för länge var klänningen givetvis borta då jag hade bestämt mig för att köpa den. Därför var jag bara tvungen att köpa den nu när jag hittade den på nelly.com. Jag kommer aldrig lära mig att jag inte ska handla på Smelly Nelly för jag brukar få skicka tillbaka det mesta därifrån... Men nu köpte jag ju faktiskt något jag velat haft länge... ehhh...

Jocke bli inte allt för arg på mig nu! SNÄLLA!

Var tvungen

...att beställa denna underbara smurf från en annan fantastisk smurfsamlare Anette på svampbyn.se:



Supersmurfig!

Glögg

Det bästa med att det börjar bli kallt är GLÖGGEN, istället för att hamstra prylar har jag istället varit till systemet och bunkrat dvs. rånat mig själv genom att köpa en massa årgångsglögg:



Det gäller att passa på för till första advent är det redan slut! Så var det i alla fall förra året... Passar ju också bra att ge bort i present senare kanske...

Hittade tidigare årgångsglöggar också i småflaskor. Har kvar dessa från förra året men vid ett svagt tillfälle lovade jag bort den godaste smaken hjorton till min gode vän T: 

 
Jocke däremot vill hellre ha saftglögg. Vad ska man säga?! Min pappa tycker i alla fall att det är himla roligt och har köpt två flaskor SAFTglögg till honom.

RSS 2.0