"Tjeeena" pengar

Har kommit på ett smart sätt att "tjeeena" pengar, egentligen är det väl att spara pengar men i min värld är det att tjäna pengar. Jag kommer hädanefter inte vara så generös med att ge bort de kläder jag inte längre använder utan de byts ut mot smurfar! På det sättet kan även jag få något tillbaka av alla de pengar jag köper kläder för...

Jag har redan lyckats få två smurfar för en klänning som aldrig mer kommer att användas, inte av mig i alla fall:

         

Smurf, smurf!

Prylmanin består

När livet inte riktigt blir som man har tänkt sig är det skönt att något är som vanligt, i mitt fall min prylmani. Det är tur att det i alla fall tillfälligt går att lätta på livets tryck med shopping.

Igår piggade jag upp mig själv med en 500 kronors t-shirt från Boomerang:



Naturligtvis helt OVÄRT men gårdagens känsla av tillfredställelse håller i sig än idag. Dock vill jag ju att samma känsla ska finnas imorgon därför tröstshoppade jag idag denna "somriga" klänning från MQ:



Jag hoppas att få bära denna gräsgröna klänning som klychigt nog har mönster av fyrklöver en solig sommardag när livet förhoppningsvis går i en annan riktning.

Odd Molly, vad annars?!

Vill VERKLIGEN ha den här Odd Molly klänningen:



Men jag hittar inte den någonstans förutom på en Tradera auktion och den börjar gå upp alldeles för mycket i pris nu. Klänningen skulle passa perfekt på min blivande guddotters dop...

Fasen också att mina i - landsproblem ska vara så besvärliga!

Nya sommardojjor

I helgen har "mammas lilla prinsessa" (citat från min gode vän K) fått sponsring. Jag behövde VERKLIGEN ett par nya skor... i vanliga fall brukar jag gå och vela bra länge för att sedan bli hur arg som helst när alla snygga sommardojjor inte finns kvar i min storlek.

När jag provade dessa skor visste jag att det var dom jag ska glida runt i, nu i sommar :



Sommar, sommar, sommar...

Kortvariga löften

Ja, det dröjde ju inte länge förrän jag köpte något ändå men jag var bara tvungen att köpa en smurf som har varit på önskelistan en längre tid. Hmmm... tror mig ha sagt och skrivit den frasen tidigare. He he...

Smurfen har jag beställt från ny smurfig web-shop och är en variant av mina favoritsmurfar, svartsmurfen:



Historien bakom de svarta smurferna:

En av smurferna i smurfbyn blev stungen i svansen av Bzz-flugan - och blev svart av det!! Han blev argsint och ropade "Gnapp". Vid ett bett i svansen på övriga smurferna blev även de förvandlade.

Gammelsmurfen hade problem att minnas botemedlet men gjorde så gott han kunde. Under tiden smittades allt fler!!

Han lät fånga in Bzz-flugan och gav den en blomma att äta på. Det var lösningen! Blomman var en tuberos, och det var pollenet från den som var botemedlet.

De plockade massor med tuberoser och fyllde blåsbälgar med pollenet som de sedan sprutade på de smittade smurferna.

Kampen gick dock inte som förväntat - utan de svarta smurferna lyckades bita de andra. Endast gammelsmurfen verkade komma undan...för ett tag.

Han blev biten av en som maskerat sig som en vanlig blå smurf, och blev då själv förvandlad! Som tur var så började det brinna i hans laboratorium under kampen - och explosionen som följde spred pollenet över dem alla. (Texten hämtad från svampbyn.se).

Stor lycka är det ikväll och livet har genast blivit ljusare...

Spara

... är tråkigt! Idag skakade vi nästan hand på att varken jag eller Jockes ska köpa något nästa månad, dvs. inga nya böcker till Jocke och inga nya kläder eller andra prylar till mig. Usch, vad trist! Speciellt eftersom det finns så mycket fina vår - och sommarkläder i butikerna just nu och jag som sagt har fått lätt smurfmani!

Det är inget roligt att vara vuxen!

Smurfa vidare

Då min smurfmani har infunnit sig igen har jag idag lagt bud på en del smurfar som finns på Tradera. Jag hoppas givetvis på att göra några fynd. Räknade genom mina smurfar igår och kom fram till att jag har 257st. Det är ungefär hälften av alla som finns och då är inte de olika varianterna inräknande. Men någongång i livet kommer jag ha åtminstone en av varje modell. Det är i alla fall mitt mål.

Dessa smurfar har jag bland andra lagt bud på:

                   

Hoppas, hoppas jag vinner några auktioner nu!


Smurfig påsk!

Inför påsk har Jocke varit en god make och köpt påsksmurfar till sin ärade fru, givetvis från holmfridsfigurer.se:

                     

Så nu är min smurfmani igång igen!

Dags att damma av smurfarna och inventera vilka köp som ska göras härnäst.  Smurf, smurf!

Fabergé

Nu till påsk är ju ägg i alla varianter heta prylar. Själv har jag aldrig varit så mycket för påskprylar men jag skulle verkligen inte tacka nej till ett Fabergé ägg, som är en av de mest utsökta prylarna som jag känner till:

                         

Då jag tyvärr inte tillhör den ryska tsarfamiljen Romanov och heller inte har råd att köpa en replica för sisådär 15000 dollar så får jag i påsktider nöja mig med dessa Fabergé-inspirerade ägg, som jag hittade i Västerås slotts souvenirbutik:



Pöbeln får hålla tillgodo med det som erbjuds!


Vårkänsla

Nu i helgen har jag firat våren genom att köpa en ny vårjacka. Jag hade tänkt köpa en blå Fjällräven men ändock kammade Boomerang hem segern:


RSS 2.0