Den lilla svarta

Har alltid gillat "den lilla svarta" och under åren har det blivit några sådana... Just nu har jag ingen "liten svart" som passar mig så därför var jag ju tvungen att köpa en idag, givetvis på H&M faktura.... he he... Ska dock kolla om den finns i butik på stan, dels för att den inte skulle leveras förrän i mitten av dec, dels för att jag har en rabattcheck på 150kr på HM.


Snygg va?!


Musik

Jag har aldrig direkt köpt mycket plattor, när jag växte upp hade jag kompisar som spenderade hela deras studiebidrag på att köpa skivor. Men inte jag, köpte ju redan då (om inte något mer än idag) kläder och andra prylar. Ibland köpte jag ju lite musik för att inte verka helt ute och jag har en del Depeche Mode som jag absolut inte vill bli av med men ofta nöjde jag mig med att lyssna på musik gemensamt istället för enskilt. Jag har aldrig förstått vikten av att lägga en massa pengar på att köpa musik... och dessutom lära sig alla låttexter utantill även om jag kan MÅNGA DM låtar ord för ord.

Numera hittar jag sällan någon platta jag vill ha men den här måste jag ha:



Jag är inte lätt imponerad men efter att ha tittat på några youtube-klipp med honom är jag helt såld! Fantastiskt!

Musiken ska vara en inre personlig upplevelse för mig och det blev den nu...


Odd Molly

Idag har jag surfat runt igen efter kläder till min födelsedag... Har naturligtvis letat efter något snygg Odd Molly plagg. Var riktigt taggad att köpa ett Odd Molly plagg på Janemars i Uppsala i början av månaden men alla plagg som fanns där då var OVÄRT att köpa.

Nu har jag hittat två ursnygga plagg på sidandsally.com, blev ju nöjd med mina två nya blusar därifrån sist även om jag retunerade den röda skapelsen...

Vill ha den här underbara cardigan, men 1595kr är för mycket tom för shoppinggalna mig:



Kanske blir det den här istället:



Har haft en likadan fast med blå brodyr förut, den sålde jag för över 1000kr på Tradera. Nypris: 799 kr. Den här med röd brodyr är mycket snyggare...

Jakten fortsätter...


Mera smurf, flera smurfer

Nu har min smurf-mani infunnit sig igen! Hi hi... lyckades åter igen snika till mig lite smurfpengar av min stackars snälla mamma. Fick inte en krona av pappa... men EGENTLIGEN är det ju tur att han finns. Annars skulle jag och min lilla mamma vara helt förtappade i shoppningsnurren!

EXTRA beställda smurfer är:

                 

Hade faktiskt inte tyngdlyftarsmurfen fast den är en riktig klassiker. Beställda hos Magnus Olofsson i Falun på holmfridsfigurer.se. Måste ju göra lite smygreklam för denne fantastiske smurfsamlare...

Smurfa mer, smurfa mer!

Födelsedagspresenter

Nu i helgen var jag och Jocke ute på stan för att köpa födelsedagspresenter till mig. OK, det är ett tag kvar men då jag fyller nära jul gäller det att budgetera sina slantar ett tag innan. Lite tråkigt att köpa presenter till sig själv MEN Jocke är inte så bra på det där med presenter, även om han faktiskt har lyckats ett par gånger under de snart nio åren vi har varit ett par. I år önskar jag mig kläder, har länge ojjat mig över min kassa garderob eller gnälla om att jag inte har några snygga kläder det gör jag väl ALLTID!

Har också beställt några smurfer till mig från Jocke till födelsedagen, fullkomligen ÄLSKAR de små blå... jag blir liksom glad i hela kroppen när jag tänker smurferna. Har bland annat beställt en variant av rymdsmurfen som är en av mina absoluta favoritsmurfer:



Detta blir min tredje variant av rymdsmurfen, tyvärr hade jag inte råd att köpa varianten med blå dräkt för 1225 kr. Den här varianten kostade 250 kr vilket var tillräckligt dyrt. De allra dyraste smurfarna får jag vänta med tills jag har alla andra och då kanske köpa en eller två smurfer om året.

Vilka smurfproblem man kan ha... Smurf smurf!

MOOMIN

För ett tag sedan bestämde jag mig att inte få någon Mumin - mani och sist när jag var i Skultuna (igen!) köpte jag inga fler Mumin muggar även om jag var BRA sugen. Funderar fortfarande om jag kanske skulle byta ut alla kaffemuggar till Mumin men risken finns ju att Jocke får riktigt SPEL då. Förresten har jag inte råd just nu.

Men dessa söta Mumin grejer kunde jag bara inte MOTSTÅ, två underlägg och två burkar:



Funderar fortfarande vad jag ska ha burkarna till... kakor kanske?!


Tradera

För ungefär tre år sedan upptäckte jag Tradera. Om jag minns rätt var det i samband med att jag en sen kväll satt och surfade efter Louis Vuitton väskor. Då var min högsta önskan att äga en äkta Louis Vuitton... mitt smurfande gjorde att jag hamnade på Tradera där det såldes inte riktigt så äkta väskor som jag önskade... Naturligtvis var jag då dum nog att köpa en kopia för 550 kr som jag visserligen sedan sålde för 750 kr... en ganska bra vinst såhär i efterhand?!

Ibland lägger jag ut lite kläder som jag tror är värda något och ikväll har jag faktiskt sålt för 825 kr! Känns helt ok... pengarna går till att betala en av de där ändlösa H&M fakturorna.

Ekorrhjulet går runt runt runt...


Djupt värre.

Hur svårt ska det EGENTLIGEN vara?! (Jag har kommit på mig själv att jag använder ordet egentligen ganska ofta) Det finns ju saker som är betydligt viktigare i livet än prylar: Kärlek, vänskap, omtanke osv. Men ändå är det på något sätt prylarna som styr mitt liv. Jag kan aldrig få för många nya snygga (helst dyra) tröjor i garderoben... När jag inte har råd att köpa de skjortor, blusar, tröjor jag EGENTLIGEN vill ha beställer jag en massa billiga från H&M på faktura. Resultatet blir ofta att jag bara använder dessa substitut en gång, till andras lycka visserligen som får dem gratis eftersom jag känner att det är bättre att GE bort dem än ta betalt. På något vis känns det inte helt bortkastat då. Sen har vi alla dessa vaser, blomkrukor, muggar, ljuslyktor och andra ONÖDIGA prylar som fyller mitt förråd. Jag inbillar mig varje gång när jag köper en ny pryl att detta är den sista prylen på länge men efter en runda på stan hittar jag nästan alltid något nytt att känna begär efter... Visserligen är kläder och prylar ett INTRESSE men jag undrar om det inte finns något bättre att ägna sin tid åt än att jaga en massa prylar på stan, Tradera och loppis. (OK, jag erkänner... gillar inte loppisfynd).

I Dalai Lamas bok: "Lycka" finns det ett avsnitt där Dalai Lama tar upp att han brukar fråga sig sjäv när han går runt i alla stora västerländska varuhus om han verkligen behöver dessa prylar och om han blir lyckligare av att köpa nya saker. Dalai Lamas svar är självklart: Nej, du behöver inte dessa prylar för att bli lyckligare. Mitt svar är: Ja! För jag är inte någon bodhisatsva som är en reinkarnation av medlidandet för mänskligheten. Men det finns absolut en poäng i det Dalai Lama tar upp.

Läste aldrig klart hans bok...

Födelsedag

Om ca två månader fyller jag år, ett tag kvar kan tyckas men jag har redan börjat fundera på vad jag ska önska mig. Eller rättare sagt vad mina närmaste ska GE MIG, här finns det inget: "Det är tanken som räknas". Det finns så mycket som jag faktiskt BEHÖVER. Det jag kommit på hittills är följande:

1. Tjatat ganska länge om svarta jeans - Filippa K har ett par dösnygga som min lilla sväggis gått och köpt! MORR!
2. Ett par nya vinterdojjor - höga Clarks, är arg på mig själv att jag inte köpte dem för halva priset förra vinter-rean för modellen ser likadan ut varje år.
3. En liten stereo, detta förslag har Jocke dissat rejält för han tycker att jag lika gärna kan köpa ett par högtalare till min KASSA laptop (vill ha ny!) och köra musiken därigenom. Ursäkta mig för att jag gillar en traditionell stereo där jag kan spela mina CD - skivor.
 4. Nya kläder, finns mycket snyggt men man får ju fasen knappt en ny (snygg) tröja för under 700kr nuförtiden. Vågar inte gå in på Bommerang för då hittar jag alltid något jag MÅSTE köpa så jag har inte varit där på ett tag nu.
5. Smufar, smurfar, smurfar... vad annars?!

Ja ja... jag har ju ett litet tag på mig att fundera ut fler saker jag bara MÅSTE ha. Sen är det ju jul snart också... Jiiipie... vaddå handlar julen om att ge?! Det handlar väl om att få, ELLER?! * hi hi*


Mycket vill ha mer.

Är glad över mina två nya blusar, fastän jag egentligen inte hade råd att köpa dem:


Känns äntligen som att jag har en garderob som någorlunda fungerar men det saknas fortfarande ett par svarta Filippa K jeans & ett par nya mörkblå jeans för att det ska kännas hundra Gunnar.


Ångest, ångest, ångest...

Nu har jag gjort det, IGEN! Shoppat kläder på nätet. Att jag ALDRIG lär mig att det inte brukar sluta "någe" bra... Får förmodligen skicka tillbaka allt och betala en massa extra returporto - rekommenderat!

Men vem kunde motstå denna klänning i asiatisk röd, inte porr-röd som vissa skulle hävda! Hi hi...



Jocke undrade givetvis när jag skulle ha nytta av denna skapelse, jag tänkte för mig själv:  - "Är han dum eller? He he" Men svarade jag kan ha den på julavslutningen, på min födelsedag, på julafton, på nyårsafton (kanske inte nyår eller förresten... varför inte?!) Märket är: Rules by Mary... men borde det inte EGENTLIGEN heta Rules by Tina?!


Uppsala

Hade sett fram emot en skön helg i goda vänners lag och DET blev det också men var också förväntansfull när det gällde shoppingen. MEN JAG KÖPTE INGENTING! Var inne på JANEMARS men hittade inget som föll i smaken trots att de har två av mina favvo märken där Filippa K & Odd Molly. Provade en del men allt kändes OVÄRT! Tänkte köpa en Polo sport piké men kunde inte motivera att den var värd de 900 kr som den kostade. Vad är det för FEL på mig? Jag brukar aldrig backa?!

Utanför Hotell Gillet där vi bodde har en ny fin galleria byggts, glad i hågen traskade jag dit och gick in på GANT för att kolla om det fanns någon ny snygg skjorta till mig eller en ny yllehalsduk kanske?! Efter att ha spanat runt i butiken i 10 minuter upptäckte jag till min förskräckelse att det bara var IDIOTER som var därinne dvs. wannabe brats och snobbiga tanter, eftersom jag är lite för gammal för att vara brat så går jag väl under det sistnämnda då. * ha ha*

Jag rusade ut och det blev som sagt INGET KÖP! Livet suger!

RSS 2.0