Äntligen...

har jag en ny vinterjacka. Firade första advent igår med årets kanske dyraste enskilda köp:



Man skulle kunna säga att jag riktigt har fastnat i Boomerang-träsket. Men ärligt talat vet jag inte om jag vill ta mig därifrån...


Mamma

Detta blogginlägg är tillägnat världens bästa mamma som alltid finns där och stöttar mig genom livet.

Igår fick jag världens finaste present av mamma:



Jag har berättat för alla idag om detta underbara, fantastiska pepparkakshus som min mamma gjort åt mig och som slår ALLA prylar i världen!!!

Smurf schack

Synd att jag inte kan spela schack för då skulle jag verkligen ha köpt detta supersmurfiga schackspel:



J säger att han kan lära mig spela... så Jocke om du köper detta schackspel till mig kan jag fundera över att lära mig att spela schack!!!

Smurfarna 2010

Nästa år är temat STJÄRNTECKEN för smurfarna:




Mitt smurfsamlande har legat i dvala under nästan hela 2009 men jag har lovat mig själv att återuppta samlandet nästa år.

Smurferli, smurf!

Taxinge slott

På Taxinge slott fick jag idag utlopp för min prylmani och min årliga tomtefnatt...

Mamma, min tappre man och jag åkte dit enbart för att köpa dessa tomtar:




Jag hittade också två ljuslyktor i form av pepparkakshus som kommer att passa fint i köksfönstret till advent. De var betydligt billigare än det velourpepparkakshuset jag först tänkte köpa...

Tomtefesten kan börja!!!


Leksaker

Det finns ingenting som väcker så mycket nostalgi hos mig som mina gamla leksaker. Som tur är har jag haft en supermamma som sparat nästan allt! Det är allt ifrån gamla trasiga musikinstrument till mina my little ponys som forfarande är i perfekt skick. Men det finns leksaker som betydde otroligt mycket för mig som jag sedan sålde.

Här kommer min ångerlista:

1. Min legoborg! Varje gång jag lyckades dela en pepparkaka i tre delar på ett "knack" önskade jag mig en legoborg då jag åt upp den näst största biten. När jag var ca 12år lyckades min dåvarande så kallade bästis Lisa övertala mig att sälja min älskade legoborg till hennes lillebrosa. Idag ångrar jag detta bittert.

2. Mitt fina Lundby dockhus, saknar forfarande min rosa soffgrupp i plysch med fransar och det 70-tals gröna badrummet. Snyft!

3. Min röda dockvagn och min docka Sara, som var nästan den enda dockan jag gillade. Varför, varför sålde jag dig?!

"DOM" säger att man inte ska gråta över spilld mjölk men jag får en klump i magen och en tagg i hjärta när jag tänker på dessa leksaker, för de är inte bara löjliga moomin julgranskulor eller utbytbara Odd Molly blusar...


VILL HA,NUUUU!!!

Ge mig dessa underbara, fina, vackra och urgulliga julkulor:


Måste ha dem, måste ha dem! Vaddå?! Jag, manisk?! Jag förstår inte vad ni menar!

Pepparkakshus

Det är ingen hemlighet att jag är helt kass på att baka, inte för att jag egentligen gjort något ärligt försök men det finns helt enkelt INGET intresse för det. När kvinnorna i min närhet pratar om Leilas jul och godis osv ser jag nog ut som ett frågetecken.. Jag har ingen aning om vad de snackar om och jag vill INTE veta vad de pratar om heller... Tänkte från början att jag skulle lura min lilla mamma att göra ett pepparkakshus till mig men nu har jag löst det problemet eftersom jag hittat ett velourpepparkakshus. Det kostar en liten slant men tänk vilken tid och energi jag sparar mig själv och mamma:


Btw är jag fortfarande helt kass på att blogga men det finns inget att göra åt min snurriga hjärna.

Shoppingtarmen

Fasen vad det suger i shoppingtarmen just nu... Jag vill ha Lisa Larssons adventsbarn, nya Boomerang chinos, en ny Odd Molly, två böcker: Thoreaus Skogsliv vid Walden och Ovidius Metamorfoser, någon ny trevlig CD - det var år och dar sedan jag köpte lite ny musik och MÅSTE jag ha en till Mumin-mugg eftersom man måste ha ett jämnt antal kaffemuggar... TUR att jag fyller år om ca en månad för det vette tusan hur jag skulle få råd med allt ovanstående.

Fortsättning följer, garanterat!

RSS 2.0