Dyra vanor

det har jag... när det gäller ganska mycket. Bland annat ÄLSKAR jag dyra krämer. Som en något naiv 21 - åring klev jag en dag in på NKs (givetvis) Parfym & Kosmetika avdelning och blev fångad av en överspacklad och stroppig säljare från Biotherm som prackade på mig en ansiktskräm med sälj repliken: "Du vill väl inte att din hy ska se ut som 50 när du är 30"?! Jag har sedan dess varit helt förälskad i denna fantastiska creme:



I perioder då det varit lite svalt i kassan har jag intalat mig själv att jag inte behöver denna kräm utan kan köpa en ansiktskräm på Apoteket som är minst lika bra. Inget illa om Apoteket, jag använder en hel del av deras produkter men deras ansiktskrämer håller inte samma kvalité, i alla fall inte för min bortskämda hy. Nu är det dags att köpa en ny tub av denna kräm som självklart har gått upp i pris varje gång jag ska köpa en ny.

En annan kräm som jag fullkomligen älskar är:


Den har jag hittills lyckats få i present inte mindre än tre gånger! Bävar för den dagen jag måste punga ut många rara pengar (nu lät jag som Krösus Sork) för beroende (också) av denna kräm har jag blivit!

Back in business.

Det vill säga: Jag känner att min prylmanin har återkommit idag. Idag köpte jag de där Ecco skorna, är väl nöjd med dem EGENTLIGEN men inte nöjd att vara 1000 kr fattigare på ett par sådana fula skor.

Min mamma piggade upp mig med ett litet porslinsfat från Mateus: (Mitt är vitt för jag har lite av "vita sjukan"):

Jag har länge funderat på att köpa ett sådant fat. Nu har jag alltså ett i min ägo, kanske ska ha flera i olika färger?! Min mani säger dock att det i så fall bara kommer att bli en ny Cult - design grej. Jag tror ärligt talat att Jocke inte överlever det. He he...

Hösten är också i antågande, så det fick bli några pumpor också i olika färger och storleker... Not my "stalj" men varje höst kan jag inte stå emot dessa pumpor i höstfärger:



Så jag antar att det är min "stalj" ändå!

Häpp!

Gillar...

Nu i veckan var jag till Uppsala... då jag hade lite tid att "slå ihjäl" innan mitt tåg skulle gå hem vandrade jag givetvis omkring lite i butiker och hamnade till sist på Pocket shop. Tänkte att min skrala plånbok i alla fall skulle ha råd med en pocket... Då jag är verkligen inte är något pocket-fan förrutom när jag är på resa så "bidde" det inget köp. Däremot hittade jag denna kasse i filttyg som hade en text som behövs i detta j-vla Jante-lag land:  

 

Jag tänkte att de 9.5 av 10 som inte förstår ironi kan få låta sig provoceras och jag får mig ett gott skratt på köpet.

Jag behöver väl inte säga att min bok: "The World of Buddhism" som jag hade inhandlat tidigare samma dag på Lundeq passade perfekt i kassen?!

Shoes... praktiska sådana.

För ett par år sedan var jag tvungen att köpa PRAKTISKA skor till jobbet. Ofta, inte alltid är praktiska skor väldigt fula enligt min mening. När jag var yngre sprang jag ALLTID omkring med skor som hade hög klack. Något annat var otänkbart, nu på ålderns höst... he he... blev jag tvungen som sagt att köpa fotriktiga skor, började med att köpa ECCO - sandaler. Bara det var väldigt kul på jobbet att jag hade ECCO - skor. Jag behöver väl inte berätta hur många gånger jag EGENTLIGEN har använt dem. Sedan satsade jag på ett par bruna Birkenstock, de stod alldeles för länge under mitt skrivbord på jobbet, oanvända givetvis. Häromdagen köpte jag gummistövlar. Men de var faktiskt jättefina:



Fast idag var jag och lämnade tillbaka dem, ångrar mig nästan... Men jag kunde inte motivera att jag skulle ha ett par gummistövlar för 500 kr när jag EGENTLIGEN behöver nya walking-shoes till mina långpromenader. Så det får bli ett par sådana här istället:



Suck, suck, suck! Bär emot att lägga 1000 kr på ett par sådana tråkiga, praktiska skor från ECCO. Småpratade tom. med en TANT inne på Ecco shop hur bra ECCO - skor var. Jag kan ju lika gärna gå i pensionen direkt! Det är Jocke INTE jag som köper Ecco. Dock skulle det aldrig falla mig in att inte satsa på kvalité när det gäller skor för motion. Så de så!

Jag tröstar mig med att Smufernas hund: VALPEN kom på posten idag. Den var urgullig!

I begynnelsen skapades ljuset...

eller hur var det nu igen?! I fredags botaniserade jag runt lite i stadens affärer med min gode vän K och råkade springa på den fantastiska lampan Bourgie från Kartell. Trodde inte att det gick och köpa denna lampa i den här stan men tydligen så kan du för 1960 kr bli stolt ägare till denna vackra skapelse:



Naturligtvis hade vi en djup diskussion om vilken färg vi ville ha.

Appropå vackra skapelser så förälskade jag mig som bekant i ph Kotten i somras... nu har Louis Poulsen för sitt 50 års jubileum tagit fram 50 st numrerade ph Kotten som är förgyllda i 24 karats guld. Priset, över 70000 EURO! Jag som tyckte att över 55000 kronor var dyrt för den mer ordinära Kotten. Men vem vill inte äga denna:



"Dreeeam, dream dream dream... When I won´t you... all I have to do is dreeeam..."


Vill ha, vill ha, vill ha.

Har nog fått smurhjärna men är som sagt smurfperiodare då hela min tillvaro handlar om smurfar och jag är nog inne i en sådan period nu, onekligen.

Hittade denna supersmufiga smurfspeldosa på Tradera idag: Bud just nu: 600kr, SUCK!



My preeeciousss...

GE MIG, GE MIG, GE MIG!

Jag har världens i - lands problem just nu.... Har hittat en smurf jag bara MÅSTE ha. Annars är jag ju ingen riktig collector, för sjutton. Priset på den lilla blå figuren är dock inte av denna värld: 1225 spänn! Vem har det i bakfickan till en smurf?!



Jag har ju visserligen två varianter redan av denna rymdsmurf men här är det variant som är OVANLIG och det skulle kännas så mycket bättre om jag hade den i min samling. Men det kan jag nog FET-GLÖMMA! Snyft...

Nya kleeeder

Idag kom jag iväg, för att handla kläder... Igår kväll hade jag nämligen ännu ett nervöst sammanbrott på min garderob så nu är Narnia rejält utrensat och alla "skinny-kläder" borta. Det är bara att INSE FAKTUM att jag inte kommer att kunna ha stl 28 i jeans på bra länge eller om än någonsin mer. Nu behöver jag inte längre titta ilskt på de kläder jag inte kan ha mer.

Tillbaka till dagens köp, äntligen fick jag köpt den där Boomerang skjortan jag kollat in ett tag nu:



Naturligtvis gör inte bilden skjortan rättvisa, den är både snygg och superskön vad mer kan man begära, ja... att den ska vara billig men det var ju den inte direkt. Observera att jag ju har stamkundsrabatt ( jag är så himla nöjd över det)! Passade också på att köpa en röd topp av de få REA - plagg som var kvar. Har en likadan fast vit redan så jag vet att jag inte kommer att ångra köpet. Sen blev det tyvärr inget mer köp för en hungrig Jocke dök upp och då var det slut på det roliga. Men det går ju alltid att gå en sväng imorgon också med min gode vän K som är lite mer villig att springa i affärer och också gillar prylar!

Smufa mer, smurfa mer... dvs. shoppa loss, shoppa loss...

Förresten så har Linda P blivit ganska dåligt sedan de bytte lokal. För hög musik och för mycket snorungar som ändå inte köper något. Nej, jag får nog hitta ett nytt andra "favvo" - ställe. Lite synd...

Måste ha nya kläder, NU!

Jag pallar inte längre. Jag måste ner på stan imorgon och kolla efter nya kläder. Håller på och gå igenom min garderob och har konstaterat att mycket av mina höst och vinterkläder är passé. Suck suck suck!

Bommerang, Linda P & HM, here I come tomorrow!


Vill också ha något kul!

Det är SYND om mig, ja... det är det!!! Jocke är ju som bekant på mig om min prylmani och kommer ALLTID med någon syrlig/ironisk kommentar så fort jag ser en pryl jag vill ha. SÅÅÅ ofta händer det ju faktiskt inte att jag vill ha något menar jag.  (Hi hi... Det där trodde jag inte ens på själv.) Dock har ju Jocke en rollspelsmani som är lika knasig som min prylmani om än knasigare... Nu har jag varit en snäll fru som låtit sin man får hans önskan uppfylld dvs. han har fått köpa en massa rollspel. Observera att en del läggs undan som julklapp! Som tröst eller snarare för att få tyst på sin gnälliga fru kommer jag inom de närmaste dagarna få denna superduper söta smurfhund från Svampbyn:



Lite historia om denna hund också tagen från Svampbyn: Valpen var en gåva till Gammelsmurfen, från trollkarlen Homnibus. Då hundvalpen var stor för de små smurferna hade de svårt att hålla reda på honom, men bebissmurfen lyckades öppna medaljongen i halsbandet - och blev därmed valpens mästare. Valpen skyddar smurfarna från Gargamel och Azrael.

Undra om Valpen kan skydda mig från min prylmani?!

Leksaks-mani

Jag fullkomligt ÄLSKAR leksaker, tänk att ha en egen mysig leksaksaffär där det inte finns några Bratz-dockor eller andra skitleksaker utan bara fina BRIO-leksaker, mysiga gosedjur och självfallet smurfar osv. Med andra ord skulle min leksaksaffär säkerligen gå i konkurs efter några månader.

Tack vare mina favvis barn Malou & Ninni har jag upptäckt littlest pet shop, ursöta små mysiga PVC djur som jag har börjat samla på liiiite bara... de förgyller liksom jobbvardagen:



De finns också som gosedjur (som fotot visar). Kanske dags att skaffa egna barn snart?! HUGA!


INGET ATT TA PÅ MIG!

Idag var det en sådan där morgon igen, då absolut inget passar! Sommargarderoben har långsamt börjat bytas ut mot höst/vintergarderoben. Ja, jag har en sommargarderob och en höst/vintergarderob. Nu är ju årstiden lite både och så beroende på väder och tidpunkt på dygnet används båda garderoberna. PROBLEMET är, ja det är mina i-land problem igen... att jag inte har något att ta på mig! I morse provade jag typ hundra olika (nej, har inte så många överdelar) toppar/skjortor innan jag hittade en bra outfit! Eller outfit och outfit... jag har inga outfits längre, är alldeles för gammal men det känns alla fal bra att jag kommit upp i den åldern jag inte behöver se dösnygg ut i ett linne och en kortkort kjol. Kanske inte har med åldern att göra utan snarare med mental mognad dvs. att man värdesätter andra saker i livet än sitt utseende. Säger hon som alltid har klädproblem!

Tillbaka till min garderob igen... jag behöver ett par svarta jeans, ett par nya blåa jeans, ett par svarta skor (sett ett par snygga på Vagabond) & sen måste jag faktiskt ha en av de där "långskjortorna" på Bommis.

Jocke, nu har jag tänkt i flera dagar och jag vill ha den forfarande.

Har jag inte varit duktig och eftertänksam nu?!

Det blev nästan en ny mani...

Jag har för första gången på ganska länge hindrat en ny mani att gro i min skalle... ja i min kropp. Sist när jag var till Fabriksbutiken fick jag för mig att köpa MOOMIN. Redan i våras sneglade jag på dessa söta Mumin muggar & skålar men då var jag VÄLDIGT upptagen med vita högblanka Höganäs prylar. Väl hemkommen nu senast smurfade jag in på Tradera för att se vilken marknad som fannns på Mumin och JISSES vad många auktioner som fanns på Mumin. Otroligt många söta Mumin motiv... jag ville ha ALLA, såklart!

Hittade naturligtvis en ny favorit "Millenium muggen": 



 Men den är enormt dyr... en auktion som är uppe nu ligger budet för denna mugg redan på 1875kr och det är tydligt ett relativt lågt pris för denna mugg.

Resultet av det hela har blivit att jag helt enkelt inte orkar med någon Moomin-mani, jag menar... det är faktiskt ganska jobbigt redan som det är med denna smurfmani, Bommerang psykos, iittala/Höganäs hysteri...


ARG!

Jag vill kasta en HÅRD pryl i skallen på mina grannar. Men jag har tyvärr ingen pryl att offra... fast det klart kartongen med alla mina ratade Cult design prylar skulle nog kunna greja en rejäl bula!

Detta har ju egentligen inget med min prylmani att göra men jag var bara tvungen att skriva detta!

Ge mig ett hus utan en massa störande grannar, NUUU! 

By the way... sitter forfarande och tänker på en av de skjortorna jag provade idag på Boomerang...Hmmm... HMM!

 

Det som inte syns, räknas inte...

Idag var jag på jakt efter en ny bh. Finns det något tråkigare än att köpa underkläder?! Jag menar... en ny bh kostar minst 200kr om du överhuvudtaget ska ha en bh som sitter någorlunda. HM är med andra ord helt uteslutet och dessutom har många av deras bh´ar töntiga ilägg som ska fylla ut dina kupr. Nej tack!

Har faktiskt hittat en modell på Lindex som jag gillar som bara kostar 169 kr. Sagt och gjort, jag traskade till Lindex men min storlek var givetvis slut. Servicen på Lindex är ju också relativt obefintlig men ja... det är ju en annan diskussion. Det fick bli Twilfit istället där det visserligen är lite dyrare men personalen betydligt mer tillmötesgående.

Smet självklart in på Boomerang också... det var ju flera dagar sedan jag var där sist! Provade två "långskjortor" som satt perfekt, vi få se om det blir ett köp längre fram i veckan. Nu måste jag först komma över mitt bh köp eller ja... Jocke måste komma över att jag har shoppat igen. Kan jag rå för att jag är född kvinna?! VA VA!!! Dessutom känns det aldrig som jag har köpt något när jag köper underkläder så då räknas det inte, så de så!

Offentlighet

Nu är min blogg alltså mer offentlig... ja... offentlig har den väl alltid varit men nu har jag länkat den till min Facebook.

Mycket nöje att läsa och kommentera min PRYLMANI!

RSS 2.0