Dyrt

Min pappa har alltid gnällt över att jag köper alldeles för dyra kläder... jag brukar kontra med att det är hans fel eftersom det inte är fel på mig utan på min uppfostran. Jag minns fortfarande den gången när han bokstavligt talat nästan ramlade ur soffan när jag på gymnasiet hade en förkärlek till Peak Performance kläder och köpte en keps för 349kr. Vad fasen den keps jag EGENTLIGEN vill ha kostade 499kr, så jag tyckte att jag hade varit ekonomisk.

Min pappas senaste fras till mig i dessa sammanhang är: - Varför köpa billigt, när man kan köpa dyrt?

Mitt senaste HA - begär är dessa snygga plagg från ACNE: 

         
      

Varför måste jag alltid gilla det dyra?! För att det ska vara DYRT! He he...


Tomhet

... är något jag ibland känner inom mig, speciellt i juletider då gamla vänner kommer hem för att sedan försvinna igen lika fort, tillbaka till deras nya liv... Jag tror/vet att det är många människor som känner tomhet inom sig och tyvärr fyller man denna tomhet med destruktiva beteenden. Själv fyller jag min egen tomhet med shopping - dyra kläder jag egentligen inte har råd med, inredningsprylar jag inte behöver och bättrar ständigt på min alltför stora och växande mjukisdjursamling. Numera ställer jag mig varje jul också frågan vad julen EGENTLIGEN handlar om?! Jag hoppas att den handlar om värme, omtanke och kärlek, inte prylar!  

Min käre J - vad skulle jag göra utan honom?! Lät mig idag fylla mitt tomrum genom att köpa Pluto:



Tack min älskade J för att du förstår mig!


Årets julklappar

Det var bättre förr då gick man alltid plus på julaftonen men numera går det nog jämnt upp eller nja... inte riktigt men nästan... ähum. I år hade jag önskat mig pengar och det fick jag också.

Här kommer ett foto på den snygga koftan jag köpte till mig själv från J:



Kan ju inte bli bättre... ett Boomerang-plagg och pengar! 

Mamma deklarerade ganska missnöjt på julafton att hon aldrig haft så lite julklappar att lägga under granen. Då min lilla mamma har lite svårt att bara ge bort ett kuvert med pengar så fick jag även ett par klappar med nödvändigheter som Björn Borg hipsters & Biotherm hudlotion:



Det där med att mamma tyckte att hon hade köpt för lite julklappar i år har varit ganska tydligt de senaste dagarna då jag har fått några extra julklappar:

                    

Att jag älskar sagofigurer - smurfar, tomtar, Disney, mjukisar osv är ju vid det här laget ingen hemlighet. Min samling växer ständigt.

Det ser ut som jag har gått plus i alla fall det här året!




God fortsättning!

Vill jag önska med ett foto på den här fina ljuslyktan som jag fick av mina "favvo-kusin" L med familj i julklapp:



Den lyser stämningsfullt så här på annandagen i mitt "juliga" hem!

Tråkiga köp

... ska snart ner på stan och försöka hitta ett par varmfodrade stövlar som inte är alltför fula. Stövlarna jag hade tänkt köpa från Merrell blev inte godkända av J. Jag ångrar att jag inte köpte dessa Timberland Mukluk förra vintern:



J undrade varför jag inte köpte ett par varmfodrade stövlar igår istället för mina snygga men kalla läderstövlar från Ecco. Mitt svar: DÄRFÖR! Jag avskyr att inte känna mig välekiperad och jag hade inga snygga läderstövlar eftersom mina förra inte gick att använda längre... så nu får jag bege mig ut på stan igen och bli snurrig. OM jag inte hittar några andra tänker jag köpa ett par nya curlingkängor från Clarks:



De fungerar alltid men egentligen skulle jag vilja ha något annat...

GOD JUL! I - lands problemen fortsätter efter julhelgen, nu tänker jag försöka ha lite julefrid. Om det går...

Snurrig...

oj oj... idag har jag och J snurrat rejält på stan. Mina ögon står i kors att jag knappt orkar blogga alt. fulsmurfa. Fick tag på ett par assnygga svarta stövlar på Ecco shop som var på REA. Jag var också in på Boomerang och köpte en supersnygg kofta till mig själv från J (foto kommer kanske senare). Appropå Boomerang så är det snart REA!!! Har längtat ett bra tag nu... för några minuter sedan då jag låg och pustade ut i soffan sa jag till J:

- Om jag inte får ALLA kläder jag vill ha på Boomerang mår jag inte bra. Ehhh... vaddå?! Jag har väl inte problem.

Imorgon snurrar jag vidare... sen, sen är det JULAFTON!!!

Glömde förresten igår att lägga upp ett foto på den här fina jullöparen ifrån Ekelunds linneväfveri som jag har fått av min lilla mamma:



Den påminner mig om mina barndomsjular, kanske hade min mormor någon liknande eller möjligtvis farmor...



Pryls

Här kommer lite "pryls" som jag har köpt/fått men av någon anledning inte har hunnit lägga upp foton på:

Tomte-ljuslykta som jag fått av min mamma:



Lilla My - burk:



Höganäs skål:



Snart är det julafton, dam di dam... Ska se till att köpa mig något DYRT från Jocke! He he...

Dyraste smurfen, ever?!

Smurfade in på holmfridsfigurer.se och där hittade jag den mycket sällsynta Coca-cola smurfen:



Pris: Den nätta summan 3995kr! Det drabbar väl ingen fattig, eller hur?!

Tröstshopping

... har jag idag ägnat mig åt på nätet. Jag får väl lida sviter av det sedan men just nu struntar jag i det!!! 

Jag har köpt en bricka med Mumin-julmotiv:  

 

Måste säga att den piggar upp mig bara jag tittar på den! MOOOMIN är bäst!

Sen har jag också köpt:



Är helt såld på Twilight - sagan så jag bara MÅSTE ha den på DVD.

Klickade också ner CD´n Jul i folkton, tror att den kan vara stämningsfull:



Tyvärr krävs det just nu något DYRT för att jag ska komma i stämning igen!

Stortomten har anlänt!

så mina småtomtar får passa sig VÄLDIGT noga:



Min tomtefnatt blir värre och värre för varje jul som går...



Stövlar

Äntligen har jag kanske hittat ett par nya klassiska svarta stövlar, REA var det också på dem! Kan ju inte bli bättre. Får väl ändå köpa nya nästa vinter igen eftersom jag är så dålig på att sköta mina shoes.

Snart är det också dags att köpa varmfodrade stövlar, utgifter, utgifter... Jag har hittat ett par assnygga från Merrell. Kostar endast 1699 kr. *Suck*



Det kostar som bekant att ligga på topp!


Bättre tider

Idag är det min födelsedaaaaag, hipp hipp hurra till mig!!!

I år har min lilla man verkligen lyckats med sina presenter, Gras från normann Copenhagen:



Jag fick den stora och den lilla vasen/ljusstaken, den mellersta längst till vänster får jag nog i julklapp. Hi hi...  Snart ska vi också gå ut och äta en flådig middag på min favoritrestaurang. Nam nam nam...

Jag fick också bästaste muggen från Starbucks Hawaii och finaste halsbandet också från Hawaii av mina små vänner K & M:



På lördag ska mina föräldrar fira mig så då är jag ännu mer paket! He he...

PEST eller kolera?

... eller både OCH är det just nu på prylfronten eller ja... alla fronter egentligen men på denna blogg håller vi oss till prylarna!

Hade kommit på en perfekt födelsedagspresent till mig från Jocke, ja... jag vet! Det är rätt tragiskt att jag bestämmer vad Jocke ska köpa till mig men han bestämmer alltid sina presenter så någon rättvisa bör ju faktiskt råda tycker jag. Jag har alltså kommit på att Lisa Larssons adventsbarn är OVÄRT att få i present för de är alldeles för dyra:



Trots kampanj på Cervera kostar alla fyra adventsbarn 1796kr!!! Helt sjukt egentligen så de ska jag nog lämna tillbaka i helgen. Detta har bekymmrat mig i ca 2 veckor!!! Jag har heller inte kommit på någon ny present att önska mig.

Sen har mina Ecco - stövlar pajjat totalt så idag tog jag en runda för att försöka hitta nya, utan resultat! Antingen kostar stövlarna jag vill ha ca 2000kr eller så är det bara FULA exemplar kvar. ÅHHHH!!!

Hoppas på bättre tider snart...

Prylar=nostalgi eller är det nostalgiska prylar?

Prylar har en tendens att framkalla nostalgi hos mig, många saker är förknippade med barndomen på ett positivt sätt och andra mer sorglösa tider med fina minnen.

Idag smurfade jag som vanligt runt och hittade denna julklocka från Royal Copenhagen:



Bilden på klockan föreställer Amagertorv i Köpenhamn.

Längtan till Danmark finns alltid hos mig.

Cookie monster

... en av mina absoluta favoritserier när jag var barn var "Sesame street". I år firar Sesam 40 år! Hurra, hurra! Jag gillar speciellt Ernies sång: "Gummiankan, du och jag... gummiankan varenda dag"... Men min absoluta favoritkaraktär är ändå kakmonstret! "Kakmonstret vill inte ha små kakor, kakmonstret vill inte ha stora kakor, kakmonstret vill ha ALLA kakor." Något som onekligen speglar min inställning till prylar: Jag vill verkligen ha alla prylar! 

Idag har jag på jobbet visat upp och sökt bekräftelse på min t-shirt, en kollega sa till mig: Du har visat din t-shirt för mig redan två gånger när jag kom tredje gången för att visa den!

Här är den igen (var ju tvungen att lägga upp ett stort foto på den):



SNYGG, VAAA???

RSS 2.0